Sağlıkta Yapayzeka 2020 Kongresi’ne Katıldık

Sağlıkta Yapayzeka 2020 Kongresi’ne Katıldık

Yapay zekan tüm yönleri ile konulduğu,  16-18 Ocak 2020 de yapılan, İzmir Uluslararası Sağlıkta Yapayzeka 2020 kongresi 750 kişinin katılımı ile başarılı şekilde tamamlandı.

Saglikteknoloji.com olarak medya sponsoru olduğumuz kongreye 19 farklı değişik meslek dalından katılımcının olduğu kongre, Türkiye’nin sağlık teknolojilerinde geldiği nokta açısından umut verdi. Saglikteknoloji.com sağlık teşhis ve tedavisi, sağlığın korunması, sağlığın iyileştirilmesine yönelik tüm yeni gelişmeleri, yeni teknolojileri yakından takip etmekte , sağlık için üretilen bilgi, araştırma, düşünce ve  yenilikleri okuyucuları ile buluşturmaktadır. Bu çerçevede üniversiteler, enstitüler, hastaneler, tıp dernekleri, teknoloji firmaları, startuplar gibi sağlık teknolojilerinde fikir düşünce araştırma üretim yapan tüm taraflar ile işbirliği içerisinde, Türkiye’ sağlık teknolojilerinin gelişiminde  katkı sağlamaya çaba gösteriyoruz. Sağlıkta yeni teknolojilerin sunulduğu tüm kongre ve seminerlere katılarak bu konudaki gelişmeleri yakından takip etmeye ve okuyucularımız ile buluşturmaya gayret gösteriyoruz.

Medya sponsoru olarak katıldığımız  16-18 Ocakta  yapılan, İzmir Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka 2020 kongresi çok anlamlı ve faydalı bir kongre olmuştur. Kongrede değerli bilgileri ile önemli katkılar  sağlayan Prof. Dr. Melih Bulut  “Yapay zeka her şeyi tekrar sorgulamamız için fırsattır” diyerek üzerinde  durulması gereken, önemli bir noktaya işret etmiştir. Yapay  zekada başarılı olmamız, var olan  durumu ne kadar iyi sorguladığımız ile doğru orantılı  diye düşünüyorum.

Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka 2020 Kongresi, Türkiye’nin  sağlıkta yapay zeka konusunda bulunduğu noktanın umut verici olduğunu göstermiştir.  İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekiminin öncülük ettiği kongre Kaya İzmir Termal Otelde düzenlenen ve 750 kişinin katıldığı Sağlıkta Yapay Zeka Kongresi’nde 9 farklı ülke, 27 farklı il, 19 farklı meslek grubundan katılımcı yer aldı. Sağlık Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Emine Alp Meşe ve Dr. Şuayip Birinci , İzmir Valisi Erol Ayyıldız,. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Adil MARDİNOĞLU, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi  Zeliha Koçak Tufan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeleri Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Dr. Sema Ramazanoğlu, sunumları ve konuşmaları ile devletimizin sağlıkta Yapay zeka konusuna verdiği önemi vurgulamışlardır. Kongreye   yurtdışı ve yurtiçinden katılan değerli hocaların ve araştırmacıların yaptığı sunumlar ile bu konuda emin adımlarla ilerlediğimizi göstermektedir.

Nesnelerin interneti, bigdata, blockchain  ile birlikte yapay zeka çağı denilen çağa girdik. Her yeni teknolojinin ayak seslerini duyduğumuzda yapılan tartışmalar yapay zeka üzerinde  yapılmaya başlandı. Yapay zekanın  sadece bu endişelerden ibaret  olmadığı, gelecekte hem bireyler hem ülke kalkınmasında çok önemli bir fırsat olduğu, yapay zeka ile  yanlış tedavilerin önüne  geçebileceğimizi, kronik hastalıkların uzun süren  tedavilerinden kaynaklı hastanın ve yakınlarının yaşadığı manevi  kayıpları azaltabileceğimizi, ülkemize getirdiği maliyetlerden  nasıl korunabiliriz, günde yüzlerce hasta muayene etmek zorunda kalan doktorlara hastası ile ilgilenme zamanını nasıl bulabileceğinin konuşulduğu Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka 2020  kongresi, yapay zekada Türkiye’de umutların artmasında önemli etken olmuştur.

Gelecek sene yapılacak olan Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka 2021 Kongresinin daha geniş kitlelerin faydalanmasının sağlanması, özel sektörde bu konuda çalışma içersinde olan startupların, teknoloji firmalarının  çalışmalarına daha fazla imkanı verilmesi ile Türkiye’de Sağlıkta Yapay zeka konusunda önemli bir itici güç olacaktır.

Yapay zeka teknolojisinde Türkiye’nin kendi teknolojilerini üretebileceği, teknoloji ihraç edebileceği.bu teknolojileri insanlığın hizmetine en iyi şekilde kullanmak için yapılacak tüm çalışmaları gönülden destekliyoruz.

Nurettin Altunbudak

Manisa Soma doğumlu, Balıkesir lisesi Mezunu. ODTÜ Fizik Bölümünde okudu. Hastane Bilgi Yönetim Sistemi ve Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi firmalarında 25 yılı aşkın yöneticilik yaptı. Sağlık Bakanlığı "Halk Sağlığı Laboratuvar Bilgi Sistemi", "Ulusal Hastane Enfeksiyon Sürveyans Yazılımı", Ana Çocuk Sağlığı "Ulusal Neonatal Topuk Kanı Tarama Yazılımı", G2G kapsamında, Hollanda Ulusal Sağlık Enstitüsü işbirliği ile "Ulusal Zehir Bilgi Sistemi", "Ulusal Tüberküloz Bilgi Sistemi", "Web Tabanlı Halk sağlığı Klinik Dışı laboratuvar Bilgi Sistemi" projelerinde yöneticilik yapmıştır. 2015 Yılında, Sağlık Bilişimi Yöneticileri (Sabiyed) Dernek Başkanlığı yapmıştır. Hastanelerin HIMMS akreditasyon süreçlerinde danışmanlık, eğitmenlik yapmıştır. Şu anda saglikteknoloji.com Genel yayın yönetmenliği ve sağlık bilişimi konularında danışmanlık yapmaktadır