Sağlık Teknolojilerinde Dünyadan 5 Startup Projesi

Sağlık Teknolojilerinde Dünyadan 5 Startup Projesi

GRAİL

Kanseri, erken aşamada tespit etmeye yönelik yapay zeka destekli çözümler üzerinde çalışıyor. Kanserin erken tespit edilmesine yönelik testler geliştirebilmek için amacıyla onbinlerce kişiden toplanan veriyi makine öğrenme  algoritmaları ile analiz ederek kanserli olan ve olmayan hücreler arasında ayrım yapılmasına yönelik benzersiz büyük bir  veri  çalışmasın dayanmaktadır.

Bu çalışmalar sonucunda tedavinin başarılı olabileceği durumlar için kanserin erken teşhisine yönelik kan testleri geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Aldığı Yatırım 1.6 Milyar $
10 Şuabt 2016 tarihinde kuruldu.
Yatırımcılarından bazıları; Amazon, Billgates, McKessons ventures, Johnson&johnson İnnivation, Hillhouse Capital Group

SANO

Şeker hastalarının  glikoz düzeylerini otomatik izlemeye dayalı yapay zeka uygulaması geliştirmektedir.Mobil uygulama ile kandaki glikoz seviyesini  izlemenizi sağlar

Kişilerin uyguladıkları diyetlerin  metabolizma üzerinde ki etkilerini görmeyi  sağlar. Hangi yiyecek ve içeceklerin en iyi sonuç verdiğini gösterir.

Kilo vermeyi yönetmek veya enerjiyi optimize etmek için  Sano teknolojisi vücudunuzun gerçek zamanlı olara neye ihtiyacı olduğunu keşfetmeye yardımcı olur.

Aldığı Yatırım: 20.7 Milyon $

Yatırımcılar True ventures, Firt Raund, Rock Health, İntel Capital, Ame Colud Ventures, Fenox

BRAİNWAVEBANK

Mobil oyun sırasında beyin sağlığınızı günde bir kaç dakika ölçerek, makina öğrenimi ve  beyin okuma teknolojilerini kullanarak zihinsel sağlığın ayrıntılı kaydını oluşturur.

16 Kanallı EEG kulaklığı ile evde ofiste veya küçük kliniklerde kullanılabilmektedir.

Bulut yapısında toplanan veriler analiz edilerek beyin performansınız günlük olarak ölçülür. Ayrıca yeni tanı ve klinik çalışmaların geliştirilmesinde kullanılabilir, kullanıcılara tavsiyelerde bulunur.

Aldığı Yatırım: 3 Milyon Pound

Yatırımcılar  Brian Murphy, Ronan Cunningham, Siggi Saevarsson, Urs Streid

MECURIS

3D baskı  kullanarak protezleri ve ortezleri (uzuvlar veya omurga için yapay destekler) dijitalleştiriyor. Şirket, yapay zeka ile  3D teknolojilerini kullanarak hastaya özel protez üretimini yapabiliyor. Doktorlar ve ortopedi teknisyenleri, önceden 3D tasarım veya 3D baskı deneyimi olmadan, 3D’ye özgü hastaya özel protez ve ortezleri üretebilirler. 

Hasta görüntüleri (BT, MRI veya 3B taramalar) kullanılarak,3B baskı merkezinde hazır hale getiriliyor.

2016 yılında kurulan Mecuris, Ocak 2019’da A Serisi fonunda

Aldığı Yatırım 3,6 Milyon €

Yatırımcılar; Felix Gundlack, Frank Preuss, Jannis Breuninger, Manuel Opitz, Simon Weidert, Wolf-Peter Werner

GENOMTEC

Hastalık teşhisi için mobil bir laboratuvar cihazı geliştirdi. Sadece 15 dakikada, spesifik DNA ve RNA fragmanlarını yükselterek ve tespit ederek virüs, bakteri ve mantar gibi tehlikeli patojenleri tanımlayabilir.

 Genomtec ID kullanarak teşhisler hem insanlarda hem de hayvanlarda yapılabilir. Hastaneler, doktorlar, laboratuarlar, ayrıca tarım ve gıda endüstrileri ve çevre kirliliği kontrolünde kullanılabilir. 

Aldığı yatırım : 2 milyon € hibe

Nurettin Altunbudak

Manisa Soma doğumlu, Balıkesir lisesi Mezunu. ODTÜ Fizik Bölümünde okudu. Hastane Bilgi Yönetim Sistemi ve Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi firmalarında 25 yılı aşkın yöneticilik yaptı. Sağlık Bakanlığı "Halk Sağlığı Laboratuvar Bilgi Sistemi", "Ulusal Hastane Enfeksiyon Sürveyans Yazılımı", Ana Çocuk Sağlığı "Ulusal Neonatal Topuk Kanı Tarama Yazılımı", G2G kapsamında, Hollanda Ulusal Sağlık Enstitüsü işbirliği ile "Ulusal Zehir Bilgi Sistemi", "Ulusal Tüberküloz Bilgi Sistemi", "Web Tabanlı Halk sağlığı Klinik Dışı laboratuvar Bilgi Sistemi" projelerinde yöneticilik yapmıştır. 2015 Yılında, Sağlık Bilişimi Yöneticileri (Sabiyed) Dernek Başkanlığı yapmıştır. Hastanelerin HIMMS akreditasyon süreçlerinde danışmanlık, eğitmenlik yapmıştır. Şu anda saglikteknoloji.com Genel yayın yönetmenliği ve sağlık bilişimi konularında danışmanlık yapmaktadır