HIMSS EURASIA DİJİTAL KONFERANSLARI DEVAM EDİYOR Yeni dönem sağlık hizmetleri nasıl olacak?

HIMSS EURASIA DİJİTAL KONFERANSLARI DEVAM EDİYOR Yeni dönem sağlık hizmetleri nasıl olacak?

Yeni dönem sağlık hizmetleri nasıl olacak?

HIMSS Eurasia etkinlikleri kapsamında  19 Haziran’da, “COVID-19 Sonrası – Yeni Dönem Sağlık Hizmetleri” başlıklı dijital konferans düzenlendi. Açılış konuşmasını Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’nin yaptığı konferansın moderatörlüğünü HIMSS Eurasia Etkinlik Direktörü B. Kemal Şahin ile EY Türkiye Sağlık ve Yaşam Bilimleri Sektörleri Lideri T. Ufuk Eren yaptı. 500’e yakın katılımcının izlediği Konferansta konuşmacı olarak Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, Google Cloud Ürün Yönetim Direktörü Evren Eryürek, EY Yönetici Ortağı ve İnovasyon Lideri Mehmet Gülez, Borda Technology CEO’su Akın Altunbaş, Assisstbox CEO’su Bora Gül yer aldı.

Ekspoturk ExpoNext Zoom organizasyonu ile gerçekleşen Konferansta söz alan HIMSS hakkında bilgi paylaşan HIMSS Yönetim Konseyi Üyesi Dr. Gürhan Zincircioğlu, HIMSS’in Türkiye’de hastanelerin dijitalleşme süreçlerinde sadece hastanelerin altyapısını dijitalleştirmekle kalmadığını ve hastanelerin yönetici ve çalışanlarına da eğitimler verdiğini belirtti. HIMSS ile işbirliği çerçevesinde Kamu hastanelerinde ciddi bir altyapının olduğundan bahseden Zincircioğlu, bu bağlamda 172 adet HIMSS EMRAM Seviye 6 ve 3 adet de en üst düzeyi belirten Seviye 7 hastaneye ulaşıldığını söyledi. COVID sürecinde bu dijitalizasyonun çok faydasının görüldüğünü kaydeden Zincircioğlu, kamu hastanesinde görülen bu ilerlemenin özel hastanelerde de görülmesini arzuladıklarını ifade etti.

Konferansta söz alan Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi Osman Coşkun ise Kurul olarak sibergüvenlik ve iletişim altyapısı, biyosavunma ve gıda arz güvenliği  ile birlikte ilaç, aşı ve tıbbi cihaz konularında politika oluşturma çalışmaları olduğundan bahsetti. Kamu, özel sektör ve akademisyenlerden oluşan ekiplerle çalışmaların sürdüğünü kaydeden Coşkun, katkı sunmak ve destek vermeyen tüm sektör temsilcileri ile iletişim halinde olmak istediklerini ifade etti.

Pandemi sonrası sağlık hizmet sunumunun  nasıl olacağına ilişkin değerlendirme ve görüşlerin paylaşıldığı Konferansta, 3 soruluk bir anket yapılarak bu sorular üzerine konuşmacılardan yorum yapmaları istendi.

Konuşmacılara ait  detaylara  buradan ulaşabilirsiniz

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci: “Pandemi sürecinde sağlık IT’sinde zorunluluktan yapılan yeni yatırımlar salgın sonrası farklı uygulamalarla devam edecek gibi görünüyor”

Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç:  “Pandemi döneminde dijital dönüşüme CEO ya da CTO değil COVID-19’un liderlik etti”

Google Cloud Ürün Yönetim Direktörü Evren Eryürek: “Sağlık hizmet sunumunda Google işin teknoloji kısmında olacak”

Borda Technology CEO’su Akın Altunbaş: “IoT ile olası ikinci dalgalara ve gelecekteki krizlere hazır hale gelinir” 

EY Yönetici Ortağı ve İnovasyon Lideri Mehmet Gülez: “Telesağlıkla birlikte tedavi ziyaretlerinde azalma devam edecek”

 Assisstbox CEO’su Bora Gül: “Telesağlık sağlık hizmetlerinde erişimi ve kaliteyi artırır, maliyeti ise düşürür”

Dijital  dönüşüm  ve teknoloji şirketleri sağlık hizmet sunumunun bir parçası olacak ve yatırım maliyetleri artacak 

Türkiye’nin sağlık hizmet kalitesi ve dijital teknolojilerinin entegrasyonu ile Dünya ortalamasının üzerinde

HIMSS EURASİA Konferansı Katılımcılarının, yeni dönem sağlık hizmetlerine yönelik önemli yorumları

 

Nurettin Altunbudak

Manisa Soma doğumlu, Balıkesir lisesi Mezunu. ODTÜ Fizik Bölümünde okudu. Hastane Bilgi Yönetim Sistemi ve Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi firmalarında 25 yılı aşkın yöneticilik yaptı. Sağlık Bakanlığı "Halk Sağlığı Laboratuvar Bilgi Sistemi", "Ulusal Hastane Enfeksiyon Sürveyans Yazılımı", Ana Çocuk Sağlığı "Ulusal Neonatal Topuk Kanı Tarama Yazılımı", G2G kapsamında, Hollanda Ulusal Sağlık Enstitüsü işbirliği ile "Ulusal Zehir Bilgi Sistemi", "Ulusal Tüberküloz Bilgi Sistemi", "Web Tabanlı Halk sağlığı Klinik Dışı laboratuvar Bilgi Sistemi" projelerinde yöneticilik yapmıştır. 2015 Yılında, Sağlık Bilişimi Yöneticileri (Sabiyed) Dernek Başkanlığı yapmıştır. Hastanelerin HIMMS akreditasyon süreçlerinde danışmanlık, eğitmenlik yapmıştır. Şu anda saglikteknoloji.com Genel yayın yönetmenliği ve sağlık bilişimi konularında danışmanlık yapmaktadır