Sanofi BIO-Scouting Projesi ile Türkiye’de Yaşam Bilimlerinde Lider Projeleri Arıyor!

Sanofi BIO-Scouting Projesi  ile Türkiye’de Yaşam Bilimlerinde Lider Projeleri Arıyor!

Sanofi, dünya genelinde sağlığı iyileştirmek ve hastalara yenilikçi tedavi çözümleri sunmak için Ar-Ge alanında sadeleşme, açıklık ve ortaklıklar üzerine kurulu yeni bir model benimsemiştir. Açık inovasyon, Sanofi’nin hasta ihtiyaçlarına odaklı yaklaşımı ile sürdürdüğü faaliyetlerinde önemli fırsatlar sunmaktadır. Sanofi, yenilikçi fikirlerin ve hızlı gelişimin güçlü işbirlikleri ile meydana geleceğine olan inancı doğrultusunda dış gruplar ile sürekli iletişimi önceliklendimektedir.

Bu nedenle Sanofi, dünyanın birçok yerinde üniversiteler, araştırma merkezleri ve biyoteknoloji şirketleriyle ortaklıklar kurmaktadır. Kaynakları, stratejileri ve bakış açılarını paylaşarak oluşturulan bu bağlantılar inovatif çalışmaların başarıya ulaşmasında kilit rol oynamaktadır. Sanofi Türkiye, bu amaçla, yaşam bilimlerine ve sağlığa katma değer sağlayacak projeler bulmak ve Türkiye’de yaşam bilimleri alanlarındaki akademik başarıların bilinirliğini artırmak amacıyla BIO-Scouting projesini hayata geçiriyor.

100’ü aşkın ülkede faaliyet gösteren Sanofi, bu proje ile Türkiye’nin Ar-Ge ayak izini güçlendirecek ve Türkiye’de geliştirilen yüksek katma değerli akademik proje ürünlerini ekonomik değere dönüştürmek üzere değerlendirebilecektir.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Biyostatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Sezerman’ın önderliğinde yürütülen bu projede, Türkiye’nin ileri gelen üniversitelerinin ilaç veya teknoloji geliştirme projeleri, Sanofi Türkiye ve global ekiplerinin de katkılarıyla, yaşam bilimlerine ve sağlık alanına sunacağı katma değer üzerinden değerlendirilecektir.

Kısaca belirmek gerekirse Sanofi Türkiye, ülkemizde geliştirilen projeleri dünya çapında birer biyoteknoloji ürününe dönüştürmeyi hedeflemektedir. Böylelikle Türk bilim insanları ile Sanofi global iş birimleri arasında bir köprü görevi yapacak olan Sanofi Türkiye, hem Türk bilim camiasının global platformda hak ettiği saygınlığını artırmasına katkı sağlayacak hem de sağlık alanında küresel oyuncuların dikkatini Türkiye’ye çekecektir. BIO-Scouting Projesi’ne bireysel başvuru, proje konusu, kapsamı, özgün değeri ve proje yöntemini kısaca tanımlayan bir e-mail ile bio-scouting@sanofi.com adresinden yapılabilmektedir.

Kaynak: https://www.sanofi.com.tr/-/media/Project/One-Sanofi-Web/Websites/Europe/Sanofi-TR/Home/Sanofi-BIO-Scouting.pdf

Nurettin Altunbudak

Manisa Soma doğumlu, Balıkesir lisesi Mezunu. ODTÜ Fizik Bölümünde okudu. Hastane Bilgi Yönetim Sistemi ve Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi firmalarında 25 yılı aşkın yöneticilik yaptı. Sağlık Bakanlığı "Halk Sağlığı Laboratuvar Bilgi Sistemi", "Ulusal Hastane Enfeksiyon Sürveyans Yazılımı", Ana Çocuk Sağlığı "Ulusal Neonatal Topuk Kanı Tarama Yazılımı", G2G kapsamında, Hollanda Ulusal Sağlık Enstitüsü işbirliği ile "Ulusal Zehir Bilgi Sistemi", "Ulusal Tüberküloz Bilgi Sistemi", "Web Tabanlı Halk sağlığı Klinik Dışı laboratuvar Bilgi Sistemi" projelerinde yöneticilik yapmıştır. 2015 Yılında, Sağlık Bilişimi Yöneticileri (Sabiyed) Dernek Başkanlığı yapmıştır. Hastanelerin HIMMS akreditasyon süreçlerinde danışmanlık, eğitmenlik yapmıştır. Şu anda saglikteknoloji.com Genel yayın yönetmenliği ve sağlık bilişimi konularında danışmanlık yapmaktadır