Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka 2020 Kongresi Başladı

Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka 2020 Kongresi Başladı

Sağlıkta yapay zeka 2020 kongresi İzmir Valisi Erol Ayyıldız, SBÜ Tepecik EAH Başhekimi Doc.Dr. Mustafa Emiroğlu, İzmir İl Sağlık Müdürü Op Dr.Mehmet Öztop, Aile Bakanı Zeliha Koçak Tufan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Nejdet Ünivar , Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip İkinci, Tübitak Başkanı Hasan Mandal’ın katılımları ile başladı.

SBÜ Tepecik EAH Başhekimi Doc.Dr. Mustafa Emiroğlu Dünya’da alınan patentleri %51 yapay zeka konusunda oldugunu söyledi. Yapay zekanın sağlıkta nasıl bir dönüşüm oluşturacağı bu kongrede tartışılacaktır dedi. Kongreye 750 kişi katılım sağlandığını , 6 farklı ülkeden 9 konuşmacının katıldığını, 19 farklı meslek grubunda katılımcının bulunduğunu ve 78 bildiri kabul edildiğini belirtti. Gelecek yıl 2021 yapay zeka kongresinin daha kapsamlı düzenlenecegini söyledi.

İzmir İl Sağlık Müdürü Op Dr.Mehmet Öztop, sağlıkta hizmetlerinde inovasyon ve yapay zekanın daha az kaynakla daha kaliteli sağlık hizmeti, doğru teşhis, konfor ve maliyet etkin çalışmalar mümkün olacaktır dedi.

Sağlık Bilim Üniversitesi Rektörü Cevdet Ergül
Burada sağlığın geleceğini oluşturacak olan dijitallesne ve yapay zekanın acaba onumuzdaki süreçte hastanelerin patronu mu olacak dedi
Dünyadan farklı olarak bu cihazlara sevgi aşk merhamet yükleyebilirsiniz atalarımızdan aldığımız bu güzel değerleri geleceğe aktarmış oluruz dedi.

Sağlık sektöründe yapay zeka ile ilgili önemli gelişmelere temas edildi

Tübitak başkanı Hasan Mandal, sağlıklı ve kaliteli yaşam için yapay zekanın kaçılmaz fırsatlar sunduğunu, sağlıkta yapılan yeniliklerin yeniliklerin her yıl katlanarak arttığını , yapay zekada tıbbi görüntüleme ve ilaç konularında büyük gelişmeler yaşandığını yaşanmaya devam edeceğini söyledi. Yaptığı detaylı sunum ile Tübitak olarak yaptıkları çalışmaları ve verdikleri destekleri anlattı.

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Nejdet Ünivar, sağlıkta teknoloji ile verilerden sonuç almanın ve bunu insanlığın hizmetine sunmanın yapay zeka ile mümkün olacağını, tedavi ve karar almanın daha hızlı, daha ekonomik ve daha doğru yapılacağını söyledi.

Yapay zeka ile ilgili etik problemlerin tartisilmasi gerektiğini söyledi ve yapay zeka sonucundaki tedavilerin hukuki boyutunun tartışılması gerektiğini de ekledi.

Prof.Dr. Emine Alpmeşe yapay zeka ve dijitalleşme ile ilgi yaptığı detaylı sunum ile yapay zekada eğilimleri yaşlanan nüfus, artan kronik hastalıklar, artan maliyetler, artan beklentiler ve artan teknolojik gelişmeler olarak açıkladı. Sağlığı şekillendiren teknolojilerin biyoteknoloji, dijital sağlık ve innovatif makinaların gelişmesi olarak sıraladı. Sağlıkta yapay zeka alanlarını ise, eğitim, araştırma, yaşam sonu bakım, tedavi, karar verme, teşhis , erken teşhis ve sağlıklı tutmak olarak açıkladı. Verilen plaketlerden sonra diğer oturumlara geçildi.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Nurettin Altunbudak

Manisa Soma doğumlu, Balıkesir lisesi Mezunu. ODTÜ Fizik Bölümünde okudu. Hastane Bilgi Yönetim Sistemi ve Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi firmalarında 25 yılı aşkın yöneticilik yaptı. Sağlık Bakanlığı "Halk Sağlığı Laboratuvar Bilgi Sistemi", "Ulusal Hastane Enfeksiyon Sürveyans Yazılımı", Ana Çocuk Sağlığı "Ulusal Neonatal Topuk Kanı Tarama Yazılımı", G2G kapsamında, Hollanda Ulusal Sağlık Enstitüsü işbirliği ile "Ulusal Zehir Bilgi Sistemi", "Ulusal Tüberküloz Bilgi Sistemi", "Web Tabanlı Halk sağlığı Klinik Dışı laboratuvar Bilgi Sistemi" projelerinde yöneticilik yapmıştır. 2015 Yılında, Sağlık Bilişimi Yöneticileri (Sabiyed) Dernek Başkanlığı yapmıştır. Hastanelerin HIMMS akreditasyon süreçlerinde danışmanlık, eğitmenlik yapmıştır. Şu anda saglikteknoloji.com Genel yayın yönetmenliği ve sağlık bilişimi konularında danışmanlık yapmaktadır